Večina zastavljenega proračuna ni realizirala

Epidemija covida-19 je močno posegla tudi v občinske proračune, saj so se marsikje prihodki močno znižali. To bo vplivalo tudi na načrtovane naložbe, ki jih bodo marsikje zamaknili v prihodnja leta. V občini Šentilj se je letošnji proračun na prihodkovni strani zmanjšal za 3 milijone evrov.

Tudi v  občini Ruše so občinski svetniki sprejeli predlog rebalansa, vendar ne zaradi zmanjšanja prihodkov kot posledice epidemije temveč zaradi sprememb pri izvrševanju proračunu pri investiranju.

V mestni občini Maribor sta bila v letošnjem letu sprejeta že dva rebalansa proračuna. Prvi, še pred pričetkom epidemije, ki je predvideval povečanje za dobrih 17,9 milijona evrov, ter drugi, ki je letošnji proračun znižal za 6 milijona evrov.

Miklavž na Dravskem polju pa ostaja ena izmed občin, ki bodo rebalanse proračunov 2020 sprejemale v prihodnjih tednih. So pa tudi tam številne občinske načrte za letošnje leto prekrižali nepričakovani dogodki spomladanskega dela leta.

Vplivov epidemije na občinski proračun pa kljub vsemu še ni mogoče dokončno oceniti. Ni še namreč jasno, kako bo koronakriza naprej vplivala na določene projekte in programe občine, javnih zavodov ter nevladnih in drugih organizacij, ki posredno ali neposredno vplivajo na občinske proračune.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj