Več sredstev za program javnih del

Za izvajanje programov so zagotovili dodatna sredstva. Ob objavi javnega povabila 24. decembra 2019 je bilo na voljo 9 milijonov evrov, predvidevali pa so vključitev 1500 oseb. Po spremembi, ki je bila objavljena včeraj pa bo za izvajanje programa javnih del v letu 2020 na voljo okvirno 22,3 milijona evrov, vanjepa bo predvidoma vključenih 4400 dolgotrajno brezposelnih oseb. Sredstva se zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije.

“Javna dela so namenjena predvsem spodbujanju socialne in delovne vključenosti ranljivih skupin brezposelnih, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljeni pri zavodu za zaposlovanje. Javno povabilo bo neprofitnim delodajalcem omogočilo sofinanciranje stroškov zaposlitve brezposelnih v programih javnih del. ”

Leto 2020 pa prinaša nekatere novosti. Na javnem povabilu bodo lahko kandidirali le izvajalci, ki imajo s pogodbo o zaposlitvi, najmanj 3 mesece pred oddajo ponudbe, zaposleno vsaj eno osebo, ki je na tej podlagi obvezno zavarovana za najmanj polovico polnega delovnega časa. Predmet javnega povabila je izbor programov javnih del za leto 2020, in sicer za 2 sklopa programov: s področja socialnega varstva in iz ostalih področij: kmetijstvo, vzgoja in izobraževanje, šport, okolje in prostor, kultura  ter drugi programi javnih del. V programe javnih del se lahko vključujejo dolgotrajno brezposelne osebe, ki jih napoti Zavod za zaposlovanje. V nekatere programe javnih del se lahko vključujejo izključno dolgotrajno brezposelne osebe, ki so prejemniki denarne socialne pomoči.

Ponudbe se lahko predložijo do porabe razpoložljivih sredstev, vendar najdlje do 30. aprila do 13. ure.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj