spot_img

Več škode kot virus bo v ZDA povzročilo zaprtje ekonomije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Medtem ko Združene države Amerike dnevno izgubljajo bitko s covid 19, si prvi mož dovoli neverjetne napake. Po podatkih koronavirus worldometer je v ZDA že 987 tisoč okuženih, več kot 55.450 jih je umrlo. Največ okuženih in umrlih je v zvezni državi New York – 288.000 oziroma 22.300. New Yorku sledi New Jersey s 110.000 okuženimi in 6000 smrtnimi žrtvami, ostale države pa so daleč zadaj. Massachusetts ima na tretjem mestu 55.000 okuženih, okrog 3000 ljudi je umrlo.

-40 – odstotna rast v gospodarstvu

Brez dela je doslej ostalo najmanj 26,5 milijona Američanov in nadaljnje zaprtje ekonomije bo po mnenju velikega dela Američanov povzročilo več škode kot virus. Kongresni proračunski urad ocenjuje, da bo stopnja brezposelnosti še prihodnje leto okrog 10-odstotna, v drugem četrtletju letošnjega leta pa se pričakuje kolaps gospodarske rasti na minus 40 odstotkov.

Zdravstveni strokovnjaki in uradniki opozarjajo, da se bo odpiranje gospodarstva brez zadostnega testiranja in spremljanja okužb maščevalo s povečanjem okužb, pritiskom na bolnišnice in naraščanjem smrtnih primerov. Ukazi guvernerjev 42 držav, da ljudje ostanejo doma razen za nujne izhode in za zaprtje vseh nenujnih podjetij, so pomagali zmanjšati število hospitalizacij in sprejemov na intenzivno nego.

Najprej priporočil uživajte čistila, potem pa se je umaknil iz javnosti na twitter

Minuli teden je Donald Trump, predsednik ZDA, javno naznanil, da lahko v boju proti koronavirusu uporabijo čistila ali svetlobo. Po poročanju BBC je naj bi se po njegovi izjavi v mestu New York več kot podvojilo število zastrupitev s čistili v 18 urah, ko so imeli 30 prijav, v primerjavi s 13 prijavami v enakem obdobju lani. Po tem polomu se je odločil, da se bo umaknil z dnevnih novinarskih konferenc, saj da niso vredne njegovega truda in časa. Odslej bo z javnostjo komuniciral preko družabnega omrežja Twitter.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img