Sveta Ana v Slovenskih Goricah, kljub temu da spada med manjše občine, ponuja številne kulturne in naravne znamenitosti. Slednje se zavedajo tudi vodilni na občini, ki bodo v tem letu v sklopu LAS Ovtar Slovenskih goric izpeljali dva projekta. Po besedah župana Silva Slačka bosta namenjena predvsem mlajši generaciji, v prihodnje pa si želijo izpeljati tudi tako imenovane manjše projekte za odrasle občane oz. obiskovalce občine.

V Sveti Ani v Slovenskih goricah so poleg obnove vrtca in gradnje kolesarskih povezav v proračun za leto 2021 vključili tudi številne manjše projekte v sklopu LAS Ovtar Slovenskih goric.

Gre za projekte, ki ne presegajo vrednosti 90 tisoč evrov, a bodo kljub temu v določenih predelih izboljšala kvaliteto lokalnega prebivalstva. V okviru Las Ovtar bodo v Sv. Ani uredili poučno pot, namenjeno predvsem otrokom in mladostnikom, ki jih zanimajo lokalne naravne znamenitosti.

Po besedah župana Silva Slačka želijo v prihodnje izpeljati še več takšnih manjših projektih, predvsem za to, ker so bili v prejšnjih letih dobro sprejeti v lokalni skupnosti.
Občinski svetniki so lani sprejeli dvoletni proračun, vseeno pa obstaja možnost rebalansa, kjer bi usklajevali še potencialne nove ideje ali pobude v dobrobit celotnega kraja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj