spot_img

Ura na dan za družabna omrežja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Skoraj milijona prebivalcev Slovenije ima svoj profil na Facebooku. Nekaj več kot 45 tisoč jih uporablja Instagram, na Twitterju jih je 208.500, na Pinterestu 180.500, na Linkedinu pa 161.000. Storitev klepeta uporablja 1,39 milijona prebivalcev Slovenije.

Babi na Facebook, mami na Linkedin, otrok pa na Snapchat

Po podatkih Valicona sta za baby-boom generacijo, rojeno v letih po drugi svetovni vojni do sredine 60. let minulega stoletja, tipična Facebook in Skype, za generacijo X, rojeno med sredino 60. let in začetkom 80. let minulega stoletja, Linkedin in Viber, za generacijo Y, rojeno v letih od začetka 80. let do druge polovice 90. let, Tinder in Telegram, za generacijo Z, rojeno po tem času, pa Tumblr in Snapchat.

Sodoben človek je ves čas vpet v komunikacijo preko družabnih omrežij, posledično število uporabnikov vsako leto narašča. Vir: Pixabay

Facebook je po podatkih Valicona starostno najbolj uravnotežen, saj je struktura njegovih uporabnikov zelo podobna povprečni strukturi slovenske populacije. Pri uporabi ostalih omrežij pa prevladujejo mlajši. Skoraj 90 odstotkov uporabnikov platforme za zmenke Tinder je mlajših od 40 let, sledita pa Instagram in Pinterest, kjer je dobri dve tretjini mlajših od 40 let.

Med storitvami klepeta je z več kot polmilijona uporabnikov na prvem mestu Viber. Skype, ki s 334.000 uporabniki zaseda drugo mesto med storitvami klepeta – beleži 26.000 manj uporabniov kot lani, medtem ko se je število uporabnikov Whatsup povečalo za 34.000.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img