spot_img

Več investicij v nekdaj degradiranemu Malečniku

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Krajevna skupnost Malečnik- Ruperče je dolga leta, zaradi pomanjkanja občinskega denarja, veljala za eno slabše razvitih lokalnih skupnosti v Mestni občini Maribor. Sedanja mestna oblast si prizadeva slab sloves iz preteklosti spremeniti. Trenutno so sicer v teku pogovori o vzpostavitvi urbanega centra za medgeneracijska druženja. Veliko projektov pa je pripravljenih tudi na področju cestne in komunalne infrastrukture.

V krajevni skupnosti Malečnik Ruperče se ob sanaciji brežin reke Drave nadejajo številnih projektov. Nekateri so bili v preteklosti s strani odločevalcev že obljubljeni, a nikoli realizirani. Eden izmed osrednjih projektov bo vzpostavitev urbanega centra med pošto in NK Malečnik.

Na področju cestne infrastrukture trenutno potekajo gradbena dela v sklopu 3 faze  sanacije ceste v Trčovi. Na področju komunale širijo kanalizacijsko omrežje, kar bo velik zalogaj, predvsem zaradi višjih nadmorskih višin gospodinjstev in razpršene poselitve.

KS je v letošnjem letu dobila veliko več sredstev, kot v prejšnjih letih, zato so s financiranjem na tem področju zadovoljni. Mariborska občina pa je že pristopila k reševanju problematike območjih, kjer kanalizacije ni možno graditi.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img