Varstveno delovni center Polž iz Maribora, natančneje njegova enota v Lenartu, je predstavila rezultate operacije Center lokalne ponudbe. Vrednost operacije je več kot 60.000 evrov, z njo pa so v Lenartu dobili center, v katerem je dostopna lokalna ponudba ponudnikov iz Slovenskih goric.

V času, ko lokalna ponudba vse bolj pridobiva na veljavi, so se v VDC Polž odločili, da tudi sami prispevajo k obogatitvi lokalne ponudbe, hkrati pa ustvarijo nova trajnostna delovna mesta. V okviru operacije so nove izkušnje in kompetence, ki jim bodo pomagale pri bolj samostojnem življenju, nabirali tudi uporabniki VDC Polž.

V Centru lokalne ponudbe, ki je svoj prostor našel v stavbi Občine Lenart, so naprodaj izdelki uporabnikov VDC Polž in lokalnih ponudnikov iz Slovenskih goric. Vrednost celotne operacije je bila nekaj več kot 63.000 evrov, od tega je bilo približno 36.000 evrov prišlo iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. S tem denarjem so bile v okviru operacije izpeljane tudi nekatere vzporedne dejavnosti.

Partnerja omenjenega projekta sta bila sicer še Razvojna agencija Slovenske gorice in Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here