spot_img

Včeraj potrdili 508 novih okužb, a države vsaj zaenkrat ne bi zapirali

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Sloveniji so v torek ob 2.805 PCR testih potrdili 508 okužb z novim koronavirusom (dan pred tem so jih ob 2.489 PCR testih potrdili 477). Delež pozitivnih PCR testov je znašal 18,1 odstotek (dan pred tem 19,2 odstotka).

Za primerjavo, pred tednom dni so opravili 2.228 PCR test in potrdili 385 okužb, delež pozitivnih PCR testov je znašal 17,3 odstotke. Opravili pa so tudi  19.614  hitrih antigenskih testov.

Trenutno je v državi po ocenah NIJZ aktivnih primerov okužb  4.015 (dan pred tem 3.495). Sedemdnevno povprečje števila potrjenih okužb pa znaša 345 (dan prej 328). Medtem je 14-dnevno povprečje števila okužb na 100.000 prebivalcev znašalo 187, dan pred tem 165.

Logarjeva: države v jeseni zaenkrat nimamo namena zapirati

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je namreč v sinočnji oddaji 24ur zvečer na Pop TV razkrila, kako bo po vsej verjetnosti videti letošnja jesen. Uvodoma je povedala: “Uresničujejo se napovedi, ki smo jih podali že pred mesecem. Takrat smo opozarjali, da bomo imeli v jesenskih mesecih težave.”

Kljub izraziti rasti števila novih okužb z koronavirusom, v svetovalni skupini ne razmišljajo v smeri ponovnega zapiranja javnega življenja. “V svetovalni skupini menimo, da lahko z doslednim spoštovanjem sistema PCT kar dolgo časa vzdržujemo odprto državo. Seveda je ob tem treba poudariti, da je pri bolj kužni različici delta še posebej potrebno upoštevanje vseh higienskih ukrepov, ki se jih v zadnjem času zelo slabo držimo.”

PCT pogoj v družbi ni popolnoma sprejet, na kar je opozorila tudi Logarjeva: “Zelo zanimivo je, da si vsi želimo normalnega funkcioniranja države, zelo veliko ljudi pa za to ni pripravljeno nič prispevati. Tako ne bomo mogli funkcionirati. S sistemom PCT lahko dosežemo, da so dejavnosti lahko relativno varno odprte. Prioriteta ostaja vzdržnost zdravstvenega sistema, na drugem mestu pa odprte šole, kjer bo treba zagotoviti spoštovanje PCT.”

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img