V Kungoti so zaključili z enim najpomembnejših projektov v občini, ureditvijo vaškega trga Plinotvec. Uradna otvoritev je potekala v skladu z aktualnimi ukrepi za zajezitev koronavirusa, ki preprečuje večje zbiranje ljudi. Na občini pa so kljub temu zadovoljni z realizacijo 212.000 evrov vrednega projekta, ki bo dokončno zaživel ob boljši epidemiološki sliki.

Z vzpostavitvijo Vaškega trga Plintovec so v občini Kungota uredili osrednji park v občini, ki bo služil za različne namene. Na tej lokaciji bodo ob ugodnejših epidemioloških razmerah potekale razne prireditve in dogodki, vzpostavili pa bodo tudi kmečko tržnico z pridelki lokalne pridelave.

Gre za kar visoko investicijo v višini 212.000 evrov, še posebej za manjšo občino, kot je Kungota. Realizacijo projekta pa je sofinancirala tudi Evropska unija iz svojega sklada za regionalni razvoj.

Pomembno vlogo pri ureditvi trga ima tudi Turistično društvo Kungota, ki se bo tedensko s svojimi vsebinami tudi predstavljalo na Plintovcu. Zaenkrat so večje prireditve še neizpeljive, zaradi veljavnih ukrepov za zajezitev epidemije.

Na občini pa kljub neugodnih zdravstvenim razmeram že snujejo dodatne načrte za dejavnosti na vaškem trgu Plintovec v prihodnje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj