spot_img

Vas Katreja za preživljanje starosti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Slovenska družba se stara. To je še najbolj očitno na periferiji, kjer je staranje prebivalstva še toliko bolj očitno. Starost prinese številne tegobe in bolezni, zaradi katerih ljudje potrebujejo pomoč pri vsakdanjem življenju. Ker si ljudje tudi v poznem življenjskem obdobju želijo bivati v svojem domačem kraju, vse več občin načrtuje gradnjo manjših domov za starostnike in razvija program oskrbe na domu. V tej smeri pogledujejo tudi v Cirkulanah.

Gre za nekoliko nekonvencionalni dom za starostnike, ki bi bil zgrajen v obliki manjše vasi z več bivalnimi enotami okoli centralnega objekta. Projekt je zastavljen kot večgeneracijski center praktično v središču Cirkulan, nedaleč od vseh najpomembnejših institucij in storitev v mestu. Čeprav gre za izjemno ambiciozen projekt županja Antonija Žumbar verjame, da je izvedljiv.

Dodatna motivacija za realizacijo omenjenega projekta predstavlja tudi spoznanje, da je stisk starostnikov vse več in zdi se, da bodo tovrstne težave v prihodnosti še izrazitejše. Zato je praktično skrajni čas, da tudi v Cirkulanah poskrbijo za tiste, ki zaradi starosti potrebujejo pomoč.

Rešitev se seveda ponuja tudi v okoliških domovih starostnikov. Tako bi lahko starejši iz Cirkulan svojo starost preživljali tudi v kateri izmed enot Doma upokojencev Ptuj, a to zagotovo ne bi bila najoptimalnejša rešitev.
V Cirkulanah si ob tem namreč želijo, da bi bili njihov dom starostnikov dostopen tudi socialno šibkejšim, ter da bi bil stroškovno vzdržen in prijazen do uporabnikov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img