spot_img

Valuta občine Kidričevo je presegla pričakovanja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Občina Kidričevo je kot prva v Sloveniji izdala svojo lokalno valuto. Uradni izdajatelj vrednostnih bonov z imenom sternthal je občinsko podjetje Vzdrževanje in gradnje Kidričevo. Po besedah župana Antona Leskovarja, ki je tudi avtor projekta lastne občinske valute je v obtoku že za več kot 50 tisočakov sternthalerjev.

V obtoku je skoraj 53 tisoč evrov

Kot je direktor uprave občine Kidričevo Damjan Napast razložil za Štajerski tednik so od leta 2017, ko so začeli s projektom, pa vse do sredine letošnjega aprila prodali za 53.000 evrov bonov. Opažajo, da jih prodajo vedno več, mesečno za okoli 2.000 evrov.

Lokalno valuto je možno unovčiti pri 33 ponudnikih v občini Kidričevo, letos pa zaradi ukrepov epidemije koronavirusa pričakujejo nekoliko nižji trend njihove porabe oziroma obtoka.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img