Delovanje ZPM Maribor je tesno povezano s prostovoljstvom, saj so prostovoljke in prostovoljci vključeni v vse programe, katerih izvedba bi brez njih bila praktično nemogoča. Vsi prostovoljci ZPM Maribor vsako leto opravijo okoli 60.000 ur prostovoljskega dela, kar pomeni, da v lokalno okolje na letni ravni prispevajo približno 600 tisoč evrov dodane vrednosti. Za zagotovitev zadostnega števila kadra v tem letu je ZPM Maribor razpisala razpis za nove prostovoljke in prostovoljce.

Za delovanje ZPM Maribor so nepogrešljivi prostovoljke in prostovoljci na praktično vseh ravneh. Zato že zbirajo prijave v sklopu letošnjega razpisa, da bi zagotovili nemoteno izvajanje programa, predvsem za prvomajske in poletne počitnice

Do srede aprila se je še možno prijaviti na razpisa za nove prostovoljke in prostovoljce ZPM Maribor. Starostna omejitev za prostovoljce v DUM-u je 16 let, za prostovoljce na letovanjih 18 let oz. dokončana srednješolska izobrazba.

Poleg starostnih omejitev imajo v ZPM tudi druge zahteve pri izbiri prostovoljcev. Najpomembnejši pogoj za vključitev pa je seveda veselje do dela z otroki in socialni čut.

Po dobrih dveh tednih odprtja Doma ustvarjalnosti mladih Maribor so bili prisiljeni vrata do nadaljnjega ponovno zapreti. A vajeni so delovati tudi na spletu, zato vabijo na svoje kanale na družabnih omrežjih, kjer ponujajo video ustvarjalne delavnice in druge zanimive vsebine.

Vsi skupaj se torej nadejajo boljših časov, v upanju popolne izpeljave tako programa v domu ustvarjalnosti mladih kot letovanj v Poreču in na Pohorju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj