V zavetišču rekordno malo živali

0
34

Epidemija, ki je precej spremenila naš vsakdan, je v določeni meri spremenila tudi delovanje mariborskega zavetišča za živali. Živali sicer še vedno oddajajo, a je pri tem potrebno upoštevati nekatere protokole, ki v običajnih razmerah niso bili potrebni. Je pa do nadaljnjega ukinjeno sprehajanje psov za prostovoljce.

Ne glede na epidemijo novega koronavirusa delov mariborskem zavetišču za živali, s katerim opravlja podjetje Snaga Maribor, teče relativno normalno. Še naprej je aktivna 24-urna dežurna služba, v zavetišču oskrba živali poteka nemoteno, možne so tudi posvojitve živali.

Se pa epidemija pozna tudi pri številkah. V letu 2020 je bilo posvojitev psov manj, pa tudi za tretjino manj sprejemov živali.

Boksi mariborskega zavetišča so sicer v teh dneh precej prazno, a to ne pomeni, da že kmalu ne bo drugače. Bliža se namreč čas kotitev mačk, ko v zavetišču začne zmanjkovati prostora. Je pa epidemija vplivala tudi na obseg donacij. Več prostega časa so namreč mnogi izkoristili za generalna čiščenja, pri katerih pa se je našlo veliko še uporabnih reči.

December pa je tudi čas pirotehnike, zaradi katere pa predvsem psi pogosto zbežijo od doma. Lani je bila uporaba pirotehnike prepovedana. V mariborskem zavetišču sicer pomoči prostovoljcev in sprehodov psov ne omogočajo, to bo mogoče takoj, ko se ukrepi vsaj nekoliko sprostijo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here