spot_img

V Voličini začenjajo z gradnjo naprave

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Lenarški župan Janez Kramberger je podpisal gradbeno pogodbo za rekonstrukcijo čistilne naprave v Voličini. Ta teden so z direktorjem koprskega podjetja CID Čistilne naprave Brankom Potočnikom podpisali pogodbo za začetek del. Vrednost pogodbenih del znaša nekaj manj kot 240.000 evrov, z deli bodo začeli 20. junija in jih predvidoma zaključili v drugi polovici oktobra.

Trenutna čistilna naprava ne deluje

V sklopu del bodo zamenjali tudi kanalizacijski vod od naselja Voličina do čistilne naprave, saj je obstoječi dotrajan in narejen iz cementnih cevi ter na nekaterih delih poškodovan. Stara čistilna naprava v Voličini ima zmogljivost 1100 populacijskih enot in je trenutno nedelujoča, zato so v letošnjem proračunu zagotovili potrebna sredstva za izgradnjo nove.

Trije ločeni razpisi za čistilno napravo Lenart

V proračunu načrtujejo tudi ureditev centralne čistilne naprave v Lenartu, z realizacijo obeh pa bodo v občini dolgoročno rešili problematiko odpadnih voda. V naslednjih tednih pričakujejo sklep ministrstva za okolje in prostor, na podlagi slednjega pa bodo lahko objavili javni razpis za izbiro izvajalca za gradnjo čistilne naprave. Pripravljajo tri ločene razpise, in sicer za nadzor projekta, promocijo in izvedbo gradbenih del.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img