spot_img

V Voličini bodo uredili staro vaško jedro

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Lenart so se v sklopu projekta Rupert odločili posodobiti ureditev centra Voličine. Poleg ureditve zeliščarske dejavnosti in kulturnega doma so postavili tudi igrala za otroke pri Gostilni Vinska trta. Projekt je vreden približno 43 tisoč evrov, večinski delež sredstev pa predstavljajo nepovratna evropska sredstva.

Voličina ima zelo bogato zgodovino, kulturno dejavnost in aktivno družabno življenje. Staro vaško jedro s cerkvijo, šolo, kulturnim domom, gostinsko in trgovsko ponudbo predstavlja center dogajanja za utrditev  vloge centra  Voličine, kot urbanega središča, ki je v okviru projekta Rupert zamišljeno tako, da bi predstavljalo  ključno razvojno vlogo celotnega območja.

Učinki operacije so med drugim ustvarjanje spodbudnega okolja za razvoj potencialnih dejavnosti akterjev na lokalnem nivoju, z investicijo nameravamo izboljšati pogoje za aktivno preživljanje prostega časa. V kraju pa je dejavna zeliščarska sekcija, ki organizira številne aktivnosti, dogodke za ljudi vseh generacij.

Z operacijo RUPERT želimo dejavnost zeliščarske sekcije nadgraditi, ji dati nove vsebine, širiti nova znanja, ustvariti nove produkte, ki bodo prispevali k razvoju turizma, ohranjanju kulturne etnološke dediščine, varstva okolja  in bodo spodbujali  zdrav način življenja.

Projekt bi naj bil v glavnini realiziran še v tem letu. Celotna vrednost investicije znaša nekaj več kot 43 tisoč evrov, večinski delež v višini slabih 29 tisoč evrov še bo zagotovila Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img