spot_img

V Voličini bodo uredili staro vaško jedro

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Lenart so se v sklopu projekta Rupert odločili posodobiti ureditev centra Voličine. Poleg ureditve zeliščarske dejavnosti in kulturnega doma so postavili tudi igrala za otroke pri Gostilni Vinska trta. Projekt je vreden približno 43 tisoč evrov, večinski delež sredstev pa predstavljajo nepovratna evropska sredstva.

Voličina ima zelo bogato zgodovino, kulturno dejavnost in aktivno družabno življenje. Staro vaško jedro s cerkvijo, šolo, kulturnim domom, gostinsko in trgovsko ponudbo predstavlja center dogajanja za utrditev  vloge centra  Voličine, kot urbanega središča, ki je v okviru projekta Rupert zamišljeno tako, da bi predstavljalo  ključno razvojno vlogo celotnega območja.

Učinki operacije so med drugim ustvarjanje spodbudnega okolja za razvoj potencialnih dejavnosti akterjev na lokalnem nivoju, z investicijo nameravamo izboljšati pogoje za aktivno preživljanje prostega časa. V kraju pa je dejavna zeliščarska sekcija, ki organizira številne aktivnosti, dogodke za ljudi vseh generacij.

Z operacijo RUPERT želimo dejavnost zeliščarske sekcije nadgraditi, ji dati nove vsebine, širiti nova znanja, ustvariti nove produkte, ki bodo prispevali k razvoju turizma, ohranjanju kulturne etnološke dediščine, varstva okolja  in bodo spodbujali  zdrav način življenja.

Projekt bi naj bil v glavnini realiziran še v tem letu. Celotna vrednost investicije znaša nekaj več kot 43 tisoč evrov, večinski delež v višini slabih 29 tisoč evrov še bo zagotovila Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img