spot_img

V Vitomarcih bo zraslo novo stanovanjsko naselje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Potem ko jim je lani oktobra v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah končno uspelo potrditi novi občinski prostorski načrt, so zdaj za posamezna območja že v pripravi podrobni prostorski akti, med drugim tudi gradnja stanovanjskega naselja v Vitomarcih.

Na slab hektar velikem zemljišču jugovzhodno od naselja Vitomarci je tako v načrtu novo stanovanjsko naselje. Gradbena dela se še niso pričela, vendar bi naj bila predvidoma končana v sredini prihodnjega leta.

Zemljišče, ki je v zasebni lasti, in zato stroške priprave dokumentacije zunanjih izvajalcev seveda nosi lastnik, je delno gradbeno in delno kmetijsko, vendar za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) ne bo potrebna sprememba namembnosti.
Poglavitni razlog izvedbe projekta je dejstvo, da v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah primanjkuje komunalno opremljenih parcel za gradnjo.

Potek načrta izgradnje stanovanjskega naselja pa je v manjši meri spremenila tudi epidemija koronavirusa. Cilj občine je torej ponuditi novo stanovanjsko naselje predvsem mladim družinam, saj slednje prinašajo več dodane vrednosti. Vitomarci pa premorejo tudi sodobno šolo in vrtec, zato si želijo, da se le-ta popolnita, s tem pa bi se zagotovila tudi njuna prihodnost v naslednjih 10 do 15 letih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img