V UKC vidijo luč na koncu dolgega tunela

Umirjanje epidemiološke situacije z olajšanjem spremljajo tudi v UKC Maribor, kjer se nadejajo da bi ob zmanjševanju števila tistih, ki zaradi covida potrebujejo bolnišnično oskrbo, lahko nadaljevali z nekaterimi rednimi programi. Luč na koncu tunela je zasvetila tudi zaradi dobrega odziva na dneve cepljenja, hkrati pa obstaja bojazen, da bi ta luč zaradi širjenja seva omikron lahko hitro ugasnila.

V UKC Maribor trenutno stanje v bolnišnici ocenjujejo kot boljše in bolj optimistično, kot do nedavnega. Stanje glede pritiska na bolnišnico se izboljšuje, a vodstva druge največje slovenske bolnišnice zaradi tega euforija še ni zajela.

Število covidnih pacientov v UKC Maribor je trenutno najnižje v zadnjih mesecih, včeraj je bolnišnično oskrbo potrebovalo 109 pacientov, 31 jih je ležalo na oddelkih intenzivne nege. Ob zapiranju covidnih oddelkov tako pričakujejo zagon ostalih programov in posegov, ki so v preteklih tednih odpadali

So se pa tudi v UKC Maribor pridružili vseslovenski akciji Dnevi cepljenja in bili nad odzivom ljudi prijetno presenečeni.
Cepljenje po mnenju direktorja UKC Maribor še vedno pomeni edino pravo orožje, ki ga imamo na razpolago v boju z epidemijo.

Ob vseh pozitivnih novicah pa se na obzorju vseeno zbirajo nekoliko temnejši oblaki. Omikron je zaenkrat še neznanka, a njegova prenosljivost vzbuja zaskrbljenost.

Cepljenje v UKC Maribor sicer poteka v od ponedeljka do četrtka od 8.00 do 14:45, v petek pa od 8. do 13. ure. Nočno cepljenje bo potekalo še v noči iz torka na sredo in v noči iz srede na četrtek, potem pa se akcija zaključuje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content