spot_img

V UKC Maribor pripravljeni na 4.val

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so danes predstavili pandemski načrt oskrbe covidnih bolnikov v četrtem valu epidemije koronavirusa. Število bolnikov ki zaradi okužbe s koronavirusom potrebujejo bolnišnično oskrbo vztrajno narašča, s tem pa raste bojazen, da bo potrebno nekatere programe v bolnišnici znova omejiti. V UKC-ju vseeno zagotavljajo, da bodo za bolnike, ki zaradi drugih bolezenskih stanj potrebujejo nujno oskrbo, zagotovo poskrbeli.

V mariborskem kliničnem centru ugotavljajo, da smo že v četrtem epidemičnem valu in da naraščanje števila covidnih bolnikov ne napoveduje mirne jeseni. V zadnjih tednih se bolniške postelje vse hitreje polnijo.

Bolniško zdravljenje zaenkrat potrebujejo predvsem bolniki, ki so starejši od šestdeset let, a to ne pomeni, da do resnih zapletov ne prihaja tudi pri mlajših.

Opreme za oskrbo covidnih bolnikov imajo v UKC Maribor zaenkrat dovolj, dovolj je tudi prostorov. Težava je, kot je bilo že večkrat povedano, predvsem kader. V kolikor bo namreč potrebno premeščati osebje na covidne oddelke, bo to pomenilo omejevanje dela nekaterih drugih programov.

V UKC Maribor vseeno pomirjajo, da bodo tisti, ki nujno potrebujejo zdravljenje, to tudi dobili. Tako je bilo namreč tudi v prejšnjih valih epidemije. Direktor UKC Maribor je v izogib najhujšem scenariju danes sicer znova pozval k cepljenju, ki lahko po njegovih besedah prepreči prevelik pritisk na zdravstveni sistem.

Precepljenost zdravstvenega osebja v UKC Maribor je sicer okoli 66 odstotna, pri zdravnikih naj bi bila ta približno 92 odstotna.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img