V UKC Maribor so danes nadaljevali s cepljenjem zaposlenih proti novem koronavirusu. Interes za cepljenje med zaposlenimi je velik, vrstni red cepljenja pa je določen na podlagi tveganja za težji potek bolezni.

Na cepljenje proti novem koronavirusu so se v UKC Maribor že nekaj časa pripravljali. Najprej so izvedli orientacijsko poizvedovanje interesa za cepljenju in se lotili ozaveščanja zaposlenih o pomembnosti cepljenja.

Pripraviti pa ni bilo potrebno samo zaposlenih, pač pa tudi opremo. Cepivo, ki je na voljo v Sloveniji namreč potrebuje poseben režim skladiščenja, saj mora biti shranjeno pri minus osemdeset stopinjah C. Ker cepljenje ni obvezno, v UKC Maribor računajo predvsem na ozaveščenost zaposlenih. V minulih letih so namreč ozaveščanju zdravstvenih delavcev namenili veliko pozornosti.

Ob tem si v mariborskem kliničnem centru želijo, da bi njihovem vzgledu sledila tudi ostala populacija, saj bo tako epidemijo lažje zajeziti. V UKC Maribor so sicer v prvi fazi cepili 145 uslužbencev, z današnjim dnem pa so začeli s cepljenjem dodatnih 800 zaposlenih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj