Globalno se v celotnem svetu razširja 2. val epidemije virusa SARS-CoV-2 in tako tudi Republika Slovenija ni izjema. Univerza v Mariboru (UM) in Univerzitetni klinični center Maribor (UKC MB) sta že v prvem valu skupaj s partnerji iz gospodarstva zagnala družbeno odgovoren projekt z naslovom »Zaščitne maske za medicinsko osebje v Republiki Sloveniji«.

Tovrstna zaščitna oprema je visokotehnološki produkt, ki bo zaposlenim v UKC Maribor še kako koristil. V okviru projekta SLOMASK, ki sta ga UM in UKC MB zasnovali skupaj s partnerji iz gospodarstva, in sicer podjetji Roto d.o.o., Miniplast d.o.o. in Sine d.o.o., je v teku tudi nadaljnji razvoj zaščitne opreme

Prav tako bo v prihodnje razvit sistem za vpihovanja čistega zraka, kar bo zmanjšalo dihalni napor uporabnika in posledično zagotovilo dobro uporabniško izkušnjo. Zaščitna maska bo imela tudi ustrezne rešitve za zdravstveno osebje, ki uporablja očala ter tako tudi slednjim omogočalo nemoteno, a hkrati varno izvajanje medicinskega dela.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj