spot_img

V UKC kmalu pred težko izbiro?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Iz UKC Maribor prihajajo jasna in nedvoumna opozorila. Razmere v bolnišnici so skrajno resne in ob nadaljnjem slabšanju epidemiološke slike oskrba bolnikov ne bo več optimalna. Število bolnikov, ki zaradi covida potrebujejo zdravniško oskrbo se hitro zvišuje, samo včeraj so v mariborskem kliničnem centru sprejeli 30 novih pacientov. Trenutno se v UKC Maribor zdravi 172 bolnikov s covidom, od tega jih 42 potrebuje intenzivno terapijo.

Za mariborski UKC je sicer z državnim načrtom predvidenih 130 postelj na akutnih oddelkih in 46 postelj na oddelku intenzivne nege. Tako je danes kvota za akutne postelje že dosežena, zato v bolnišnici odpirajo nove oddelke.

V UKC Maribor znova opozarjajo, da prostori in oprema zaenkrat še niso težava, manjka pa dovolj usposobljenega kadra.

Na pomoč v UKC Maribor prihajajo vojska, medicinske sestre iz primarnega zdravstva ter študentje in dijaki. Vseeno se ukinjanju posameznih programov ni mogoče izogniti. V polnem obsegu zaenkrat delujeta le porodnišnica in onkološki oddelek, relativno nedotaknjena je tudi pediatrija.

A lahko se zgodi, opozarjajo v mariborski bolnišnici, da bodo zdravniki kmalu postavljeni pred grozljivo izbiro. Ena izmed možnosti, kako zagotoviti dovolj usposobljenega kadra za obravnavo covid pacientov je sicer tudi uvoz osebja iz drugih držav.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img