spot_img

V UKC kmalu pred težko izbiro?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Iz UKC Maribor prihajajo jasna in nedvoumna opozorila. Razmere v bolnišnici so skrajno resne in ob nadaljnjem slabšanju epidemiološke slike oskrba bolnikov ne bo več optimalna. Število bolnikov, ki zaradi covida potrebujejo zdravniško oskrbo se hitro zvišuje, samo včeraj so v mariborskem kliničnem centru sprejeli 30 novih pacientov. Trenutno se v UKC Maribor zdravi 172 bolnikov s covidom, od tega jih 42 potrebuje intenzivno terapijo.

Za mariborski UKC je sicer z državnim načrtom predvidenih 130 postelj na akutnih oddelkih in 46 postelj na oddelku intenzivne nege. Tako je danes kvota za akutne postelje že dosežena, zato v bolnišnici odpirajo nove oddelke.

V UKC Maribor znova opozarjajo, da prostori in oprema zaenkrat še niso težava, manjka pa dovolj usposobljenega kadra.

Na pomoč v UKC Maribor prihajajo vojska, medicinske sestre iz primarnega zdravstva ter študentje in dijaki. Vseeno se ukinjanju posameznih programov ni mogoče izogniti. V polnem obsegu zaenkrat delujeta le porodnišnica in onkološki oddelek, relativno nedotaknjena je tudi pediatrija.

A lahko se zgodi, opozarjajo v mariborski bolnišnici, da bodo zdravniki kmalu postavljeni pred grozljivo izbiro. Ena izmed možnosti, kako zagotoviti dovolj usposobljenega kadra za obravnavo covid pacientov je sicer tudi uvoz osebja iz drugih držav.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img