spot_img

V Talumu tretjina zaposlenih na čakanju

V zadnjem tednu

 

V prvem tednu po izbruhu epidemije, od ponedeljka, 16. marca, so v Talumu na začasno čakanje na delo napotili 465 sodelavcev, ki so zaposleni v matični družbi Talum, d. d., in dveh odvisnih družbah Talum Inštitut ter Ekotal. Delavci so večinoma zaposleni v storitvenih in servisnih službah. Prilagodili so proizvodnjo in prešli na tako imenovani vikend način dela.

Po poročanju Štajerskega tednika bi glede na razmere v prihodnjih dneh in tednih na čakanje na delo predvidoma napotili še nekaj delavcev. Vse skupaj je v naštetih podjetjih sicer zaposlenih 1.359 sodelavcev. V ukrep čakanja na delo niso vključeni delavci, ki zagotavljajo neprekinjen proizvodni proces. Ta v Talumu teče 24 ur na dan, sedem dni v tednu, 365 dni v letu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel