spot_img

V SVZ Hrastovec dobili gradbeno dovoljenje za dislocirane enote

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Socialno varstvenem zavodu Hrastovec so se konec minulega tedna razveselili pridobitve polnomočnega gradbenega dovoljenja, ki jim bo omogočilo začetek gradnje enote v Lenartu. S tem se uresničujejo dolgoletne želje zavoda, kjer si že dlje časa prizadevajo, da bi izpraznili prostore v gradu Hrastovec in tako poskrbeli za sodobno oskrbo svojih varovancev.

Sodobni trendi razvoja socialnega varstva so pokazali, da je treba ljudem s posebnimi potrebami zagotoviti primerne oblike življenje in bivanja, saj dosedanje oblike skrbi, še zlasti namestitve v dolgotrajne oblike bivanja ali nameščanje v gradove, ne ustrezajo sodobnim paradigmam kakovosti življenja. Tovrstno bivanje namreč ne zagotavljajo niti osnovnih potreb po intimnosti ali individualnosti. S tem namenom v zavodu Hrastovec načrtujejo gradnjo novih enot v Lenartu.

Želja po tovrstnih enotah je v zavodu Hrastovec zorela že dolgo, tudi sicer se je dokončno slovo od grajskega objekta načrtovalo že več kot 10 let nazaj, a se to zaenkrat še ni zgodilo. Nov korak na poti k temu cilju je tako tudi polnomočno gradbeno dovoljenje, ki so ga v zavodu dobili pred tednom dni.

Z lokacijo novih dislociranih stanovanjskih enot, ki so nameščene v urbanih naseljih, bodo pridobili predvsem stanovalci, ki se bodo tako lahko učili samostojnega življenja, imeli pa bodo dostop do vseh potrebnih institucij in storitev.
Nova lokacija ob zdravstvenem domu bo omogočila tudi večjo zdravstveno varnost uporabnikov. V zavodu Hrastovec sicer trenutno biva približno 600 varovancev, za njih pa skrbi skoraj 500 zaposlenih.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img