spot_img

V SVZ Hrastovec dobili gradbeno dovoljenje za dislocirane enote

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Socialno varstvenem zavodu Hrastovec so se konec minulega tedna razveselili pridobitve polnomočnega gradbenega dovoljenja, ki jim bo omogočilo začetek gradnje enote v Lenartu. S tem se uresničujejo dolgoletne želje zavoda, kjer si že dlje časa prizadevajo, da bi izpraznili prostore v gradu Hrastovec in tako poskrbeli za sodobno oskrbo svojih varovancev.

Sodobni trendi razvoja socialnega varstva so pokazali, da je treba ljudem s posebnimi potrebami zagotoviti primerne oblike življenje in bivanja, saj dosedanje oblike skrbi, še zlasti namestitve v dolgotrajne oblike bivanja ali nameščanje v gradove, ne ustrezajo sodobnim paradigmam kakovosti življenja. Tovrstno bivanje namreč ne zagotavljajo niti osnovnih potreb po intimnosti ali individualnosti. S tem namenom v zavodu Hrastovec načrtujejo gradnjo novih enot v Lenartu.

Želja po tovrstnih enotah je v zavodu Hrastovec zorela že dolgo, tudi sicer se je dokončno slovo od grajskega objekta načrtovalo že več kot 10 let nazaj, a se to zaenkrat še ni zgodilo. Nov korak na poti k temu cilju je tako tudi polnomočno gradbeno dovoljenje, ki so ga v zavodu dobili pred tednom dni.

Z lokacijo novih dislociranih stanovanjskih enot, ki so nameščene v urbanih naseljih, bodo pridobili predvsem stanovalci, ki se bodo tako lahko učili samostojnega življenja, imeli pa bodo dostop do vseh potrebnih institucij in storitev.
Nova lokacija ob zdravstvenem domu bo omogočila tudi večjo zdravstveno varnost uporabnikov. V zavodu Hrastovec sicer trenutno biva približno 600 varovancev, za njih pa skrbi skoraj 500 zaposlenih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img