V Svetem Andražu cene smeti v nebo

0
141

V občini Sveti Andraž bodo po novem občani plačevali več za odvoz smeti. Tako bodo za odvoz komunalnih odpadkov občani morali plačati 3 odstotke več, odvoz biološki odpadkov pa se dražijo za devet odstotkov. Dodatno bodo računali tudi steklo.

Občani bodo po novem za odvoz 120- litrske posode odšteli več denarja.

Čisto mesto Ptuj, ki skrbi za odvoz smeti še za deset drugih občin bo po novem odvoz 120 litrske posode komunalnih odpadkov računal 40 centov več, za odvoz bioloških smeti pa 46 centov več. Dodaten evro na mesec bodo odšteli za posodo za steklo.

Spremembe bodo tudi za lastnike vikendov

Kot je za Štajerski tednik pojasnila županja občine Sveti Andraž Darja Vudler se bodo lastniki počitniških hiš morali odločiti, ali “bodo plačevali za dodatne posode za odpadke pri svojih vikendih ali pa bodo odpadke odpeljali na naslove svojih stalnih bivališč. ‘Vikendaši’, ki prihajajo iz drugih občin, pa bodo morali plačati za posode ob svojih počitniških hišah.”

Ukinjajo tudi ekološke otoke

Novost je tudi, da v občini ukinjajo ekološke otoke. Kot je poudarila županja Vudler so bili ekološki otoki nastlani z različnimi smetmi, ključavnice so bile polomljene, posledično so se odločili, da te otoke odstranijo. Ohranili bodo le dva kontejnerja za stara oblačila.

Namesto ekoloških otokov bodo gospodinjstva dobila posebne posode za steklo, ki bodo položnice dodatno obremenile za evro več.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here