spot_img

V Svečini okronali novo vinsko kraljico

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Kungota, natančneje v kraju svečina je potekal 39 kmečki praznik. Letos zaradi še vedno veljavnih preventivnih ukrepov nekoliko drugače. Kljub temu pa so bili organizatorji z obiskom zadovoljni. Osrednji dogodek praznika je predstavljalo kronanje nove svečinske vinske kraljice, občina Kungota in Turistično društvo Svečina pa obljubljata, da bo 40. izvedba kmečkega praznika naslednje leto v še večjem obsegu.

V kraju Svečina v občini Kungota je potekal že 39 . tradicionalni kmečki praznik, ki so ga organizatorji letos, zaradi še vedno veljavnih epidemioloških ukrepov, izvedli v prilagojeni obliki. Kljub temu pa dobre volje, kvalitetne hrane in žlahtne kapljice nikakor ni manjkalo.

Slednje je bil tudi osrednji dogodek praznika, Jožica Gornik je svoje poslanstvo svečano predala veliko mlajši Luciji Mukenauer, ki pa se, glede na to da prihaja iz vinogradniške družine, na vina izredno dobro spozna.

Tako v občini Kungota, kot tudi v TD Svečina pa se že pripravljajo na jubilejni 40. kmečki praznik naslednje leto, ki predvidoma ne bo potekal na svečinskem gradu kot letos. V upanju po dokončni prekinitvi vseh ukrepov pa se obeta še velika veselica z živo glasbo.

Lokalno skupnost pa poleg dobro izpeljanih druženj, veseli predvsem dejstvo, da aktulna občinska ekipa na čelu z županjo Tamaro Šnofl, veliko vlaga v v osnovno infrastrukturo kraja. Poleg cest bo namreč naslednje leto obnovljen trg v Svečini, ki bo tudi služil kot osrednji prostor 40. tradicionalnega kmečkega praznika.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img