spot_img

V Staršah so dobili novega župana

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Novi župan občine Starše je po tesni zmagi v drugem krogu nadomestnih županskih volitev postal Stanislav Greifoner. Volitev se je udeležilo 1918 volivcev, Greifoner je prejel 1005 glasov, njegova protikandidatka Nataša Petek pa 913.

Novi župan Stanislav Greifoner je na včerajšnjih volitvah prejel 52,4 odstotka glasov in bo do konca mandata nasledil poleti umrlega dolgoletnega župana Bojana Kirbiša. Med skoraj 3500 volilnimi upravičenci jih je pravico do izbire nadomestnega župana izkoristilo slabih 56 odstotkov, kar je nekaj manj kot v prvem krogu, ko je bila udeležba okoli 62-odstotna.

Čeprav bo uradno nastopil s funkcijo šele konec meseca, pa se je novo izvoljeni župan že srečal s predstavniki občine.
Med prioritetnimi nalogami izpostavlja sprejem proračuna, gradnjo podružnične šole in vzpostavitev poslovne cone.
Kadrovske rošade ne napoveduje, saj si želi najprej dodobra spoznati delo občinske uprave, tudi direktorica občinske uprave Mojca Kacjan do nadaljnjega ostaja.

Šestinpetdesetletni Stanislav Greifoner je leta 2004 diplomiral na mariborski pravni fakulteti in ima svojo odvetniško pisarno v Mariboru. Pred vstopom med odvetnike leta 2009 je dve leti kot višji pravosodni svetovalec delal na preiskovalnem oddelku mariborskega sodišča. Čeprav je kandidiral s podporo volivcev je tudi član SMC, v prejšnjem mandatu pa je bil občinski svetnik.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img