spot_img

V športnih objektih zaposleni udarili po mizi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Le sedem mesecev je minilo, od imenovanja Tadeja Mežnarja na čelo mariborskih športnih objektov, ki že kronično tonejo v finančnem minusu. Kot je poročal časnik Večer so zaposleni direktorju Zavoda Športni objekti izrekli nezaupnico.

Lažni podatki in sprenevedanje

Zaposleni so obvestili Svet zavoda, da računovodske službe Športnih objektov ne morejo pripraviti poročil, ki so jih zakonsko primorana oddati. Tudi priprave novelacije sanacijskega načrta, ki ga mora za mestni svet pripraviti do 31.januarja, zaradi neodzivnosti najbrž ne bo spisal.

Prihodki in stroški zavoda zgolj mrtva točka na papirju; FOTO: Net TV

Revizija je razkrila številne nepravilnosti pri poslovanju, a jih je Mežnar gladko prezrl.Tudi inventura za leto 2019 ni bila izvedena, podatki o stanju sredstev pa niso resnični. Kot navaja Večer, naj bi se “neutemeljeno izdajali dobropisi, niso se zaračunavale vse opravljene storitve, neutemeljeno so se zniževali pogodbeni zneski, nekaterim športnim društvom in klubom se niso zaračunavale vse opravljene ure, nenamenska je bila poraba sredstev”.

Zavod v rdečih številkah vse od ustanovitve

Leta 2018 je mariborski mestni svet potrdil štiriletni sanacijski načrt, po katerem bi Športni objekti Maribor na zeleno vejo splezali leta 2021, a finančno stanje se kvečjemu kvari. Dolg do dobaviteljev je iz 800 tisočakov narasel že na 1,2 milijona evrov, javni zavod pa spet beleži izgubo. Posledično je mestni svet novembra lani sprejel sklep, da občina kot ustanoviteljica pokrije od 270 do 300 tisoč evrov tekoče izgube. Na občini pa so se odločili, da poiščejo ustreznejši in finančno vzdržen model financiranja, a do zdaj so to le preučevali.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:03:38

Nujna širitev osnovne šole

Na OŠ Dušana Flisa v Hočah izvajajo obnovitvena dela, pa tudi dozidavo objekta. Med drugim bodo povečali jedilnico in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img