spot_img

V Spodnji Kungoti zapel klopotec

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V dneh, ko se poletje počasi, a vse bolj odločno poslavlja, bo po številnih slovenskih krajih zazvenel znan napev. Pesem klopotca je od petka mogoče slišati tudi v Spodnji Kungoti, kjer postavljanje klopotca vsako leto pospremi tudi tridnevni festival.

V Spodnji Kungoti je kulturno, družabno in športno dogajanje trajalo skozi ves konec tedna. Že prvi dan festivala se je pokazalo, da so krajani tovrstne dogodke že zelo pogrešali, sploh ob dejstvu, da je Festival Klopotec zaradi vsem znanih razlogov lani potekal v precej okrnjeni obliki.

Središče petkovega dogodka je bil klopotec. V Spodnji Kungoti jih poje kar nekaj, tistega najpomembnejšega pa so postavili prostovoljni gasilci pod vodstvom Janka Vujice, ki je tudi sam izdelal in popravil že nekaj klopotcev. Izdelava enega traja približno mesec dni, pri tem pa ni vseeno, kakšen les se uporabi pri izdelavi.

So pa v Spodnji Kungoti v petek dobili tudi novo princeso. To je postala študentka Mišela Kraševec, ki jo kot princeso čakajo številne obveznosti.

V časih, ko naš vsakdan narekuje vedno hitrejši tempo so trenutki, ko se lahko za hip ustavimo in podružimo, še toliko pomembnejše. Spoznanje, da tisto, kar je novo ni vedno najboljše in da lahko zadovoljstvo najdemo tudi v običajih in navadah naših prednikov, je tisto, kar v naša življenja prinaša nekaj pristnosti. Prav slednjo so v petek našli tudi v Spodnji Kungoti, kjer zagotavljajo, da se pomena tradicije dobro zavedajo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img