V Snagi pričakujejo, da bodo leto 2020 zaključili v zelenih številkah

0
57

Tudi v mariborski Snagi, ki v letošnjem letu praznuje 60 let obstoja, je bilo leto 2020 v marsičem prelomno. Zgodila se je pandemija, za nekaj časa je obstala sortirnica, razburjalo je revizijsko poročilo o investiciji v sortirnico. Kljub temu v mariborskem komunalnem podjetju lansko leto ocenjujejo kot uspešno.

Za Snago Maribor, ki se je v minulih letih večkrat bolj ali manj upravičeno znašla tudi v centru političnih obračunavanj, je precej razgibano leto. Krmilo podjetja je v začetku poletja prevzel direktor Franc Dover, ki je izkušnje na področju javnih komunalnih storitev nabiral v Slovenskih konjicah.

Ob nedelujoči sortirnici je podjetje občutilo posledice tudi zaradi pandemije. Vse našteto je vplivalo tudi na finančno stanje podjetja. A če se je podjetje v minulih letih pogosto soočalo z izgubami, bo letos drugače.

Še boljše rezultate bi podjetju zagotovil večji izkoristek sortirnice. Tako v Snagi nestrpno pričakujejo pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za več izmen dela, ki naj bi ga dobili najkasneje v začetku leta 2022. Vključitev Snage v Javni Holding Maribor je pred vodstvo postavilo nov izziv.

Koliko bo na poslovanje podjetja vplival dvig minimalne plače v Snagi zaenkrat še nimajo natančnega podatka, a vsaj letos zaradi tega ne načrtujejo dviga cen storitev.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here