V času, ko je javni promet vedno bolj obremenjen in vse več ljudi skrbi za prihodnost Zemlje, številni posamezniki za prevozno sredstvo na poti v službo oziroma v šolo izberejo kolo. Praktično, ekološko in zdravju prijazno. Tega se zavedajo tudi številne slovenske občine, ki svojim občanom in obiskovalcem nudijo izposojo mestnih koles. Ena izmed teh je tudi občina Slovenske Konjice.

Kaj prinaša sistem souporabe koles Slovenskim Konjicam?

Slovenskih Konjicah so vzpostavili sistem souprabe javnih koles pod skupnim imenom Kolesce, ki je na voljo vsem občanom in tudi tujim obiskovalcem. Po celotni občini so na voljo 4 postaje in sicer: v poslovni coni LIP, glavni avtobusni postaji, Gimnaziji Slovenske Konjice in na Mizarski cesti.

Štiri lokacije, kjer si je v občini Slovenske Konjice možno izposoditi kolo.

Sistem upravlja podjete Nomago d.o.o.

Kolesa je občina pridobila v projektu OVeNtura. Iz podjetja OVEN Elektro Maribor d.o.o. se je predaji koles pridružil direktor Miroslav Prešern. Kolesa so takoj preizkusili tudi dijaki Gimnazije Slovenske Konjice, ves čas pa so bili s svetovanjem na voljo zaposleni iz trgovine Ghetto, v kateri bodo tudi skrbeli za vzdrževanje koles.

Z sistemom upravlja podjetje Nomago, ki zagotavlja, da uporabniki dosledno upoštevajo navodila NIJZ in Ministrstva za zdravje ter ob vsaki razporeditvi ali servisu koles poskrbijo za razkuževanje držal koles. Opozarjajo pa tudi, da zaradi velikega števila uporabnikov ne morejo zagotavljati, da so držala razkužena po vsaki uporabi. Zato svetujejo, da uporabniki tudi sami poskrbijo za uporabo ustreznih zaščitnih sredstev, skladno z navodili NIJZ.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj