spot_img

V Slovenskih Konjicah odprli prizidek zdravstvenega doma

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zdravstveni dom v Slovenskih Konjicah je z današnjim uradnim odprtjem večji za skoraj tisoč kvadratnih metrov dodatnih površin. Ob prizidku so poskrbeli še za zunanjo ureditev in dodatne parkirne prostore, investicija pa je bila skupaj vredna 1,65 milijona evrov, pri čemer je milijon evrov prispevalo ministrstvo za zdravje.

Kaj prinaša investicija?

Dodatnih 276.000 evrov je zagotovil Eko sklad, Celjske lekarne so prispevale 80.000 evrov, razliko pa so pokrile občine Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje kot ustanoviteljice zavoda ter zdravstveni dom z lastnimi sredstvi.

Prizidek ima 933 kvadratnih metrov neto površin, kjer bodo svoje prostore dobili fizioterapija, ginekološka ambulanta, splošne ambulante družinske medicine, referenčne ambulante, tam bodo tudi tehnični prostori, telovadnica in garderobe.

Gradbena dela je izvedlo na razpisu izbrano celjsko podjetje GES, hkrati z gradnjo prizidka pa je v času del, ki so se začela lanskega maja, bila izvedena še celovita obnova prostorov nujne medicinske pomoči v obstoječem objektu. Še pred tem so občine ter javni zavod podpisali pogodbo o sofinanciranju razširitve, ki je pomembna za zagotovitev dodatnih prostorov za splošne in specialistične ambulante.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img