spot_img

V Slovenskih Konjicah odprli prizidek zdravstvenega doma

V zadnjem tednu

Zdravstveni dom v Slovenskih Konjicah je z današnjim uradnim odprtjem večji za skoraj tisoč kvadratnih metrov dodatnih površin. Ob prizidku so poskrbeli še za zunanjo ureditev in dodatne parkirne prostore, investicija pa je bila skupaj vredna 1,65 milijona evrov, pri čemer je milijon evrov prispevalo ministrstvo za zdravje.

Kaj prinaša investicija?

Dodatnih 276.000 evrov je zagotovil Eko sklad, Celjske lekarne so prispevale 80.000 evrov, razliko pa so pokrile občine Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje kot ustanoviteljice zavoda ter zdravstveni dom z lastnimi sredstvi.

Prizidek ima 933 kvadratnih metrov neto površin, kjer bodo svoje prostore dobili fizioterapija, ginekološka ambulanta, splošne ambulante družinske medicine, referenčne ambulante, tam bodo tudi tehnični prostori, telovadnica in garderobe.

Gradbena dela je izvedlo na razpisu izbrano celjsko podjetje GES, hkrati z gradnjo prizidka pa je v času del, ki so se začela lanskega maja, bila izvedena še celovita obnova prostorov nujne medicinske pomoči v obstoječem objektu. Še pred tem so občine ter javni zavod podpisali pogodbo o sofinanciranju razširitve, ki je pomembna za zagotovitev dodatnih prostorov za splošne in specialistične ambulante.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel