spot_img

V Slovenski Bistrici nedopustno ravnanje z odpadki

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Komunala Slovenska Bistrica, ki pokriva občine Slovenska Bistrica, Poljčane, Makole, Oplotnica in Rače-Fram, se sooča s številnimi težavami pri upravljanju z odpadki.

Veliko delajo tudi na osveščenosti prebivalstva. In če v stanovanjskih hišah občani večinoma upoštevajo navodila pristojnih, pa os večji problem večstanovanjska naselja.

Na terenu pa so opazili tudi nedopustno ravnanje posameznikov, ki ob zabojnike za smeti na mestnem pokopališču dovažajo svoje odpadke. Skupaj z Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom so se zato odločili poostriti nadzor, pri zabojnikih pa bodo namestili tudi varnostne kamere. Količina odpadkov jim neprestano raste, velika težava pa je s kosovnimi odpadki.

Komunala Slovenska Bistrica, ki povezuje 17.500 gospodinjstev oziroma uporabnikov, se je po šestih letih odločila za zvišanje cen ravnanja z odpadki. Nazadnje so občinski svetniki dajali soglasje k cenam leta 2013. V času od zadnje potrditve je bilo več bistvenih sprememb: zgradila se je nova infrastruktura (CERO Pragersko), zaradi sodelovanja pri izgradnji CERO so se vključile nove Občine (povečanje števila uporabnikov), spremenila se je zakonodaja, povečale pa so se tudi količine zbranih mešanih in komunalnih odpadkov, in sicer za več kot 100 %.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img