spot_img

V Slovenski Bistrici bodo povečali zmogljivosti doma za starejše

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Slovenski Bistrici se bodo predvidoma spomladi lotili dozidave tamkajšnjega doma za starejše, ki sicer sodi v upravljanje Doma Dr. Jožeta Potrča Poljčane. Občinski svet je prejšnji teden že potrdil investicijski program za omenjeni projekt, katerega vrednost je ocenjena na nekaj več kot 4,2 milijona evrov. Zaključen naj bi bil do konca julija 2023.

Kakšna je finančna konstrukcija projekta?

Kot pojasnjujejo na bistriški občini, bodo z naložbo, za katero skoraj ves denar pričakujejo od države, bodisi iz evropskih ali iz proračunskih sredstev, zmogljivosti v domu povečali na 200 postelj, hkrati pa temu primerno povečali obstoječo kuhinjo, tako za oskrbovance kot za oskrbo doma stanujočih okoliških starostnikov.

S tem bodo zagotovili prepotrebno ustrezno socialnovarstveno infrastrukturo, ki bo sledila demografskim trendom in omogočala kakovostno skrb za starostnike, skrajšale pa se bodo tudi čakalne dobe za sprejem v dom.

Enota doma v Slovenski Bistrici deluje kot dislocirana enota poljčanskega doma in lahko sprejme do 124 stanovalcev. Dom ima lastno kuhinjo, katere velikost že pri obstoječih zmogljivostih ne zadošča, saj pripravljajo obroke še za okoli 80 okoliških prebivalcev. Med sedmimi oddelki sta dva varovana za dementne osebe z 12 ležišči in pet oskrbovanih z 20 ležišči, čakalna doba pa je trenutno okoli sedem mesecev.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img