spot_img

V Slovenski Bistrici bodo povečali zmogljivosti doma za starejše

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Slovenski Bistrici se bodo predvidoma spomladi lotili dozidave tamkajšnjega doma za starejše, ki sicer sodi v upravljanje Doma Dr. Jožeta Potrča Poljčane. Občinski svet je prejšnji teden že potrdil investicijski program za omenjeni projekt, katerega vrednost je ocenjena na nekaj več kot 4,2 milijona evrov. Zaključen naj bi bil do konca julija 2023.

Kakšna je finančna konstrukcija projekta?

Kot pojasnjujejo na bistriški občini, bodo z naložbo, za katero skoraj ves denar pričakujejo od države, bodisi iz evropskih ali iz proračunskih sredstev, zmogljivosti v domu povečali na 200 postelj, hkrati pa temu primerno povečali obstoječo kuhinjo, tako za oskrbovance kot za oskrbo doma stanujočih okoliških starostnikov.

S tem bodo zagotovili prepotrebno ustrezno socialnovarstveno infrastrukturo, ki bo sledila demografskim trendom in omogočala kakovostno skrb za starostnike, skrajšale pa se bodo tudi čakalne dobe za sprejem v dom.

Enota doma v Slovenski Bistrici deluje kot dislocirana enota poljčanskega doma in lahko sprejme do 124 stanovalcev. Dom ima lastno kuhinjo, katere velikost že pri obstoječih zmogljivostih ne zadošča, saj pripravljajo obroke še za okoli 80 okoliških prebivalcev. Med sedmimi oddelki sta dva varovana za dementne osebe z 12 ležišči in pet oskrbovanih z 20 ležišči, čakalna doba pa je trenutno okoli sedem mesecev.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img