V Sloveniji se nadaljuje cepljenje s cepivom AstraZenece, cepil se bo tudi politični vrh

0
46

Potem ko je Evropska agencija za zdravila ugotovila, da je cepivo podjetja AstraZeneca varno in učinkovito, v Sloveniji danes nadaljujejo s cepljenjem z njim. Med drugim se bodo cepili predsednik republike Borut Pahor, premier Janez Janša, predsednik DZ Igor Zorčič in predsednik DS Alojz Kovšca.

Pahor je ob napovedi, da se bo danes cepil, na Twitterju zapisal, da si želi, da bi odločitev okrepila zaupanje ljudi v cepivo, saj meni, da bomo krizo premagali s precepljenostjo. Zato poziva vse, da razmislijo o tem, da se cepijo, ko pridejo na vrsto.

V Sloveniji so cepljenje z omenjenim cepivom začasno prekinili pred tremi dnevi, in sicer potem, ko so cepljenje z njim ustavili v nekaterih drugih državah. Pri nekaterih osebah, ki so bile cepljene, naj bi se namreč pojavili krvni strdki.

V četrtek je nato odbor Evropske agencije za zdravila, pristojen za varnost, sporočil, da je cepivo podjetja AstraZeneca varno in učinkovito, zato je minister za zdravje Janez Poklukar napovedal nadaljevanje cepljenja z njim.

Poleg političnega vrha se bodo danes z njim cepili tudi zaposleni v državnem zboru, je še napovedal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here