spot_img

V Šentilju so praznovali farni in krajevni praznik

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Šentilj pa vsako prvo nedeljo v septembru praznujejo krajevni praznik Ilgovo. Gre za cerkveni praznik, saj tamkajšnja cerkev nosi ime po svetniku sv. Ilju. Tudi letos so v okviru praznika potekale številne prireditve, ki so jih skozi ves teden organizirali predstavniki turističnega društva Šentilj, župnije in občine Šentilj.

In čeprav je Ilgovo cerkveni praznik, saj tamkajšnja cerkev nosi ime po svetniku sv. Ilju, organizatorji vedno poskrbijo tudi za prireditve  za vse okuse. Lani zaradi slabše epidemiološke situacije prireditve niso izpeljali, so pa zato letos pripravili številne novosti.

Vsako prvo nedeljo v septembru organizirajo slavnostno mašo, pri kateri se poklonijo zavetniku, po katerem nosi cerkev v Šentilju tudi ime. Slavnostna maša je potekala v polni Šentiljski cerkvi, tokrat pa jo je vodil gospod Rojnik. Tudi župan je bil nad odzivom občanom prijetno presenečen.

Tradicionalno pa po sveti maši obiskovalce iz cerkve pospremi pihalni orkester občine Šentilj-Paloma, katerega člani tudi letos niso manjkali ter med obiskovalci poželi velik aplavz. Zaključek Ilgovega je potekal pri Šentiljski cerkvi, kjer so se obiskovalci ob ritmu ansambla Brlog zabavali še dolgo v nedeljsko popoldne.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img