V Selnici ob Dravi bolj varno za pešce

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Selnici ob Dravi urejajo varnejšo pot za pešce na enem najnevarnejših ovinkov na glavni cesti skozi občino. Medtem ko že vrsto let čakajo na ureditev tega dela državne ceste iz Maribora proti Dravogradu, se je občina zdaj odločila, da sama uredi vsaj pohodno pot.

Na nevarnost ostrega ovinka na poti med središčem Selnice ob Dravi in Falo opozarjajo domačini že vrsto let, saj zaradi prometa, ki se vali skozi te kraje na poti iz Maribora na Koroško in obratno, skoraj ni prostora za pešce ali kolesarje.

Upali na pomoč države

Kot je pojasnila županja Vlasta Krmelj se država že nekaj let pripravlja projekte za ureditev ceste in ublažitev ovinka ter gradnjo pločnika, a žal se premika zelo počasi. Zato se je občina odločila, da kupi zemljišče ob ovinku in na njem naredi pohodno pot za pešce.

Pot za pešce bo ločena od prometnice. Za ureditev ceste pa še vedno čakajo na državo.

Bo pa Direkcija RS za infrastrukturo prihodnje leto začela sanacijo mostu čez Dravo, ki vodi iz Selnice ob Dravi v Ruše. V času izvajanja del je predvidena popolna zapora mostu, zaenkrat pa je na njem zaradi dotrajanosti objekta omejena hitrost vožnje na 30 kilometrov na uro in prepovedan promet za vozila z maso nad 25 ton. V sklopu obnove bosta urejena pločnik za pešce na eni strani in dvosmerna kolesarska steza na drugi strani mostu. Projektantska vrednost gradbenih del je ocenjena na tri milijone evrov, zaključek gradnje pa predviden jeseni 2022.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:41

Maribor postaja starejšim prijazno mesto

Mestna občina Maribor je pred časom ustanovila Svet za starejše, ki pa zaradi epidemije do sedaj še ni deloval....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img