spot_img

V Rušah želijo obrniti demografske trende

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Ruše je ena tistih občin, ki se zaradi staranja prebivalstva in odseljevanja mladih srečuje z negativnimi demografskimi tedni. To pred aktualno občinsko oblast postavlja nove izzive, med katerimi sta ključna zagotavljanje kakovostne oskrbe starejših in iskanje načinov, kako bi lahko Ruše postale za mlade še bolj prijazna občina.

V Rušah že predolgo čakajo na dom starostnikov, ki bi ga v občini z visokim deležem starejšega prebivalstva nujno potrebujejo. Tako je izgradnjo doma v svojem predvolilnem programu obljubila tudi ruška županja Urška Repolusk, ki zagotavlja, da projekt teče po načrtih.

Občina se je projekta lotila v sodelovanju s koncesionarjem. Dom v Rušah bo tako gradilo podjetje Senecura, ki ima s tovrstnimi projekti ogromno izkušenj.
Toda skrb za starostnike je le ena plat medalje negativnih demografskih trendov. V Rušah se tako zavedajo, da bo za aktivni razvoj kraja potrebno privabiti mlade, ki si bi tukaj ustvarili dom. S tem namenom v Rušah zagotavljajo nova zemljišča za stanovanjsko gradnjo.

S tem, ko bi Ruše postale mladim in mladim družinam še prijaznejše, bi se demografski trendi lahko obrnili, razmišlja ruška županja. Mlade v Rušah nagovarjajo tudi z različnimi neposrednimi finančnimi vzpodbudami.

Starši in otroci ob tem dobijo tudi sadiko lipe, ki jo lahko posadijo na domačem dvorišču ali pa bo ta rastla v novem drevoredu v Rušah.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img