V Rušah zasedali otroški občinski svetniki

Ob letošnjem Tednu otroka je v Rušah potekala 2. redna seja otroškega občinskega sveta. Že na svoji prvi izvedbi v preteklem letu je otroška seja pokazala, da gre za korak v pravo smer.

Otroški svetniki so že na 1. seji predstavili kar nekaj predlogov oz. pobud, kako bi življenje v Rušah lahko izboljšali. Županji pa tako naložili realizacijo nekaterih predlogov.

Tudi na tokratni seji, kjer se je zbralo 22 otroških svetnikov in svetnic je bilo veliko predlogov. O tem, da bi na osnovni šoli vzpostavili dramski krožek, da bi malo prenovili glasbeno šolo, uredili muzej v nekdanji latinski šoli pri cerkvi.

Osrednja točka današnjega dnevnega reda je bila tema vandalizma v občini Ruše. Od leta 2006 do leta 2017 je po podatkih Policijske postaje Ruše bilo prijavljenih 100 dejanj vandalizma, ki so povzročili za 82.000 eur škode.

Na otroški seji je bilo izpostavljenih tudi nekaj predlogov, kako vandalizem preprečiti oz. kaj storiti, če so otroci priča takšnim dejanjem.

Uspešno 2. redno sejo so otroške svetnice in svetniki zaključili z obljubo, da se kmalu spet vidijo. Zagotovo 20. novembra, ko bo Svetovni dan otroka. To je dan, ko otroci po vsem svetu prevzamejo vloge odraslih, tudi v Rušah bo, tako kot lansko leti za 1 dan županovanje prevzela otroška podžupanja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj