Občina Ruše zasleduje ključne cilje po višjem deležu evropskih razvojnih sredstev, ki bo omogočal nižjo ceno končnim uporabnikom novega kanalizacijskega omrežja

V Občini Ruše so si kot eno najpomembnejših investicijskih nalog v obdobju 2018-2022 zadali izgradnjo manjkajočega kanalizacijskega omrežja ter celovito ureditev čiščenja komunalnih odpadnih voda. Celovita vrednost investicije znaša preko šest milijonov evrov. Za izvedbo tega projekta Občina Ruše kandidira za pridobitev nepovratnih sredstev Evropske unije.

Nadejajo se evropskih sredstev, saj je v novi perspektivi več denarja za vzhodno kohezijsko regijo

Na podlagi priporočila Ministrstva za okolje in prostor so se na občini Ruše odločili, da projekt celovite ureditve odvajanja in čiščenja odpadnih voda z novim kanalizacijskim omrežjem prijavijo v obstoječo finančno perspektivo 2021-2027.

V sodelovanju z Občino Selnica ob Dravi in skladno s priporočili Ministrstva za okolje in prostor, bodo v občini celovito uredili vprašanje odvajanja in čiščenja odpadnih voda znotraj prvotno zadanega časovnega načrta.

Odločitev za prijavo v perspektivo 2021-2027 je bila sprejeta, ker je v novi perspektivi mogoče pridobiti večji delež evropskih sredstev. Hkrati pa bo projekt izvedbeno usklajen z Ministrstvom za okolje in prostor ter sosednjo Občino Selnica ob Dravi. Po njegovi uspešni realizaciji bodo občanke in občani dostopali do novega kanalizacijskega omrežja po nižji ceni za končnega uporabnika.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj