spot_img

V Rušah pridobili zajetno vsoto nepovratnih sredstev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Županji Urški Repolusk je s sodelavci Občine Ruše uspelo pridobiti zajetno vsoto nepovratnih sredstev države za izvedbo pomembnih projektov obnove kulturne infrastrukture ter izgradnjo nove športne infrastrukture v občini Ruše.

V Občini Ruše si prizadevajo ohranjati kulturno dediščino in s tem vlagajo v prenovo infrastrukture, ki je kulturnega pomena za našo občino. V preteklem letu so začeli s pripravo podlag in pridobivanjem ustreznih dovoljenj za prenovo Doma kulture v Rušah in prenovo Trga vstaje v Rušah.

Prisluhnili so tudi željam občank in občanov ter pričeli z aktivnostmi izgradnje novega športnega kompleksa na Smolniku, ki bo prebivalcem in obiskovalcem nudil različne možnosti rekreativnega športa.

Več kot 620.000 evrov državnih nepovratnih sredstev

V Občini Ruše se tako lahko pohvalijo, da so za izvedbo navedenih projektov uspešno pridobili zajetno vsoto nepovratnih sredstev države.

Za obnovo Doma kulture Ruše so na podlagi prijave na Javni poziv za sofinanciranje vlaganj v občinsko javno kulturno infrastrukturo od Ministrstva za kulturo pridobili 177.973,28 evrov.

Za ureditev Trga vstaje v Rušah so na podlagi prijave na Javni poziv za sofinanciranje investicij v zunanje kulturne prireditvene prostore od Ministrstva za kulturo pridobili 424.000,00 evrov za fizično izvedbo ureditve trga, kar predstavlja kar 80 % upravičenih stroškov, od 531.784,97 EUR (brez DDV) na kolikor so ocenjena izvedbena dela.

Za izgradnjo večnamenskega športnega objekta na Smolniku so na podlagi prijave na Javni razpis z zbiranje predlogov za sofinanciranje investicij v rekonstrukcije športnih bazenov ter posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pridobili 20.000,00 evrov.

Za črpanje sredstev potreben rebalans

Za črpanje teh nepovratnih sredstev je potrebno sprejeti rebalans proračuna Občine Ruše, ki ga bo Občinski svet Občine Ruše obravnaval na 3. izredni seji Občinskega sveta Občine Ruše, 25. avgusta 2021. S pridobljenimi nepovratnimi sredstvi države za izvedbo teh projektov, bo mogoče sredstva občine, ki so bila prvotno namenjena za te projekte, porabiti za druge investicije in projekte v občini.

Takšni investicijski projekti so za občino zelo pomembni ne samo iz vidika dviga kvalitete bivanja prebivalcem, ampak tudi iz vidika razvoja turistične, kulturne, športne dejavnosti ter ostalih gospodarskih dejavnosti.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img