V Rušah praznovanje občinskega in državnega praznika

0
69

V Športnem parku Ruše je v sklopu 23. občinskega praznika potekala slavnostna seja občine Ruše, na kateri je županja Urška Repolusk podelila številne nagrade posameznikom in društvom za izjemne dosežke v preteklem letu. Vodilni na občini in organizatorji dogodka so izredno veseli, da so lahko program izvedli v načrtovani obliki. V prihodnje pa se nadejajo še ugodnejših epidemioloških časov, za izpeljavo prav vseh zastavljenih kulturnih in drugih dogodkov.

V občini Ruše je potekala slavnostna seja ob 23. občinskem prazniku. Vse vpletene deležnike pa je razveselilo predvsem dejstvo, da so lahko izpeljali celoten program brez večjih epidemioloških omejitev. Občutki so bili po odzivih organizatorjev izredno dobri, saj so kočno lahko nadoknadili zamujeno iz alarmantnega leta 2020.

V sklopu slavnostne seje je županja Urška Repolusk podelila priznanja najzaslužnejšim občanom. Nagrade oz. zahvalne listine pa so bile razdeljene, glede na področja delovanja nagrajencev.

V programu je bila zajeta tudi počastitev 30. obletnice samostojne države Republike Slovenije. Županja je v znak spoštovanja podelila tudi nagrado predstavniku Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ruše, za njihov ključen doprinos v desetdnevni vojni za Slovenijo.

Na slavnostni seji so nagrade prejeli tudi najboljši osnovnošolci in srednješolci, ki odhajajo na zaslužene počitnice oz. novim izzivom na proti.

Vodilne na občini pa kljub poletnim počitnicam čaka še zadnja seja občinskega sveta, po kateri bodo nastopil poletni premor pred prihajajočimi nalogami v jesenskem času.

V občini Ruše so v času županovanja Urške Repolusk realizirali številne projekte, ki jih je tudi sama predstavila na slavnostni seji. S investicijsko plodnim delovanjem pa nameravajo tudi nadaljevati, za kar se da učinkovito zagotavljanje kvalitetnega življenja vseh občanov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here