Na dvanajsti redni seji Občinskega sveta Občine Ruše so občinski svetniki v drugem branju podpri ustanovitev novega javnega zavoda Rast. Primarna dejavnost novega zavoda bo socialno-varstvena dejavnost, zavod pa bo dejaven tudi na področju kulture.

Ruše so občina z nadpovprečnim številom starejših občanov, teh je dobra petina. Ker v občini zaenkrat še ni doma starejših občanov, bo novi zavod deloval tudi na področju socialno-varstvenih dejavnosti in medgeneracijskih vsebin.

V Občini Ruše delujejo številna društva, ki skrbijo za kulturni utrip. Občina zato z ustanovitvijo novega zavoda sledi želji, da bi bilo njihovo delovanje učinkovitejše in še bolje organizirano.

Na področju kulturnih dejavnosti je imel doslej veliko vlogo Center za mlade Ruše, ki si je kot organizator nekaterih najodmevnejših prireditev ustvaril dobro ime. Za te prireditve bo tudi v prihodnje skrbel Cezam.

S tem ko bo del vsebin prevzel nov zavod si na Občini Ruše obetajo večjo učinkovitost obeh zavodov. Zaradi omenjene večje učinkovitostjo obeh zavodov, v Rušah sicer ne pričakujejo dodatnih obremenitev občinskega proračuna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj