spot_img

V Rušah je bilo veliko storjenega

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Rušah so v letošnjem letu prvič izvedli projekte v okviru participativnega proračuna. Tako so občani že januarja na glasovanju izglasovali projekte, ki jih je Občina Ruše kasneje realizirala. Izkušnja s projektom participativnega proračuna je bila dobra, vodstvo občine pa je tako na najbolj neposreden način dobilo odgovor, kaj si občani v resnici želijo.

Nekoliko manj gladko je potekalo sprejemanje občinskega proračuna za leto 2021. Čeprav so svetniki predlog proračuna v prvem branju potrdili, pa najpomembnejši občinski dokument kasneje ni dobil podpore, tako da so proračun v Rušah dobili šele marca.

Pomlad je prinesla dokončanje prepotrebne obnove Ulice Ruške čete. Če so v Rušah zaradi omenjene ulice vse do letos še zardevali, pa je Ulica Ruške čete danes sodobna in urejena prometna povezava.

V tem letu je stekla tudi obnova Doma Kulture v Rušah, z delovanjem je začel nov Javni zavod Rast, s pridobljenimi finančnimi sredstvi ministrstva za kulturo pa se je po nekaterih porodnih krčih lahko začela tudi obnova Trga vstaje. A ta obnova je kmalu zastala.

Obnova trga se bo tako nadaljevala tudi v letu 2022, tako kot tudi tudi rekonstrukcija dotrajanega mostu čez Dravo. Poleti so Rušani po dolgih letih dobili še tržnico, ves ta čas pa so potekala tudi prizadevanja za izgradnjo doma starostnikov, ki naj bi bil končan v dobrem letu dni. Konec decembra so svetniki v prvem branju potrdili še proračun za leto 2022.

udi letos so sicer v Rušah zasedali svetniki otroškega občinskega sveta, ruška županja Urška Repolusk pa je prvič obdarila tudi najmlajše občane.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img