V rekordnem proračunu tudi sredstva za knjižnico

0
21

Svetniki Mestne občine Maribor bodo na četrtkovi seji v drugem branju potrjevali predlog dvoletnega proračuna za leto 2021 in 2022. Po besedah mariborskega župana Saše Arsenovič gre za koalicijsko usklajen predlog, v katerem se prisluhnili večini predlogov svetniških skupin.

Proračun Mestne občine Maribor se zaradi vključitve dodatnih predlogov v letu 2021 v drugem branju povečuje za približno 900.000 evrov in znaša 167 milijonov evrov. Proračun za leto 2020 se povečuje za 1,7 milijona in znaša 142,7 milijonov evrov.

Proračun je po besedah župana koalicijsko usklajen. V pripravi predloga proračuna za drugo branje naj bi bila upoštevana velika večina vseh pobud in predlogov, ki so jih v času javne obravnave predlagali koalicijski partnerji.

V zadnjem predlogu proračuna je tako upoštevana tudi pobuda Liste kolesarjev in pešcev, ki je opozarjala na pomanjkanje in neprimernost otroških igral v mestu. Končno naj bi stekla tudi celovita obnova Mariborske knjižnice, ki ostaja na Rotovškem trgu. Obeta se tudi prenova nekaterih najbolj dotrajanih cest. Skladno z vsem naštetim bo Mestna občina Maribor povečala tudi zadolževanje.

Dodatna sredstva so v proračunu sicer predvidena tudi za pripravo projektne dokumentacije obnove Dvorane Tabor in izgradnje Centra Malečnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here