9.2 C
Maribor
četrtek, 22 oktobra, 2020
Doma KORONAVIRUS V rdečih regijah zaprtje gostinskih lokalov

V rdečih regijah zaprtje gostinskih lokalov

 

Skladno z novim vladnim odlokom o omejitvah ponudbe in prodaje blaga in storitev, ki bo začel veljati s petkom, bo v rdečih statističnih regijah z najslabšo epidemiološko sliko začasno prepovedano opravljati gostinsko dejavnost v lokalih. Prepoved ne velja za strežbo gostom v nastanitvenih objektih in za osebni prevzem ali dostavo.

Nove omejitve pri izvajanju določenih storitvenih dejavnosti se tako razlikujejo glede na epidemiološke razmere v posamezni statistični regiji.

Regije na oranžnem seznamu za zdaj brez sprememb

Za tiste, ki so na t. i. oranžnem seznamu, je med 6. uro in 22:30 ob upoštevanju vseh navodil NIJZ še naprej dovoljeno opravljati gostinsko dejavnost. Sprememba je pri številu oseb v frizerskih in kozmetičnih salonih, ki se po novem omeji na eno stranko na 20 kvadratnih metrov. Enako velja za fitnesih centre in zaprte športne objekte.

V rdečih regijah pa veljajo posebne določbe in je začasno prepovedano ponujati storitve v fitnes centrih in v zaprtih športnih objektih, v prostorih, kjer se opravlja frizerska in kozmetična dejavnost, pa bo lahko le ena stranka v prostoru.

Začasno bo prepovedano tudi opravljanje gostinskih dejavnostih v gostinskih objektih, kot so gostišča, restavracije, gostilne, kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice in bari. Dovoljena bo medtem priprava in dostava ter osebni prevzem hrane in pijače.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnjih 7 dni

00:03:02

Vse več nasilja nad zdravstvenimi delavci

V Zdravstvenem domu Dr. Adolfa Drolca Maribor, v zadnjem času opažajo, da se povečuje psihično in predvsem verbalno nasilje nad zaposlenimi, ki delujejo na...

Mariborčani z visoko zmago v Gorici prekinili negativen niz rezultatov

  V 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se pomerila ND Gorica in NK Maribor, ki je bil v uvodu obračuna izrazito boljši tekmec....
00:03:08

Sprejeta strategija za Pohorje

Na današnji, ponovno spletni novinarski konferenci, so predstavili »Strategijo razvoja Pohorja«, ki je tako prvi strateški dokument, ki pokriva širok spekter izzivov ter ima...
01:25:56

Narava zdravi: Paradižnik (14.10.2020)

V zadnji oddaji Narava zdravi sta Stanko in Mojca govorila o paradižniku. Kaj zanimivega sta povedala o tem slastnem, a tudi zdravem sadežu.