Občani krajevne skupnosti Razvanje že dolga leta čakajo na odpravo težav s pitno vodo. Vodilnim na uradu za komunalo sporočajo, da gre za konflikt interesov občine, ki si ureja ožji center mesta, nekaj kilometrov iz središča pa prebivalci Razvanja nimajo pitne vode, ki jim pripada po zakonu iz Ustave Republike Slovenije.

Po svetu se na določenih degradiranih območjih pojavljajo velike težave z pitno vodo. V Sloveniji je k sreči drugače, a vseeno obstajajo gospodinjstva, ki te možnosti še nimajo.Mariborski vodovod v Mestni občini Maribor oskrbuje s pitno vodo okoli 50.300 gospodinjstev oz. 98,21 odstotka prebivalcev. Še vedno pa je okoli 918 gospodinjstev, ki pitne vode nimajo.

Da bi dosegli pokritost z vodovodom po celotni občini bi bilo potrebno dograditi 15 kilometrov. Na vodovodu pa so ob tem pojasnili, da bi bilo potrebno vsako leto sanirati okoli 20 kilometrov vodovodnega omrežja.

Samo v Razvanju v zaselku Habakuk je še vedno brez pitne vode 92 ljudi, ki bivajo v 55 stanovanjskih hišah. V lanskem letu so v mesecu avgustu na krajevni skupnosti  že pridobili vso potrebno dokumentacijo za pričetek izgradnje vodovoda bi nato moral slediti le še javni razpis za realizacijo projekta, a ta nikoli ni bil realiziran

Odziv lokalne skupnosti pa je izrazito negativen, saj so njeni člani mnenja, da bi občina ta projekt morala realizirati že več let nazaj.

Omenjen del izgradnje vodovoda je razvrščen v prvo fazo. Druga faza pa zajema še ostale ulice ulice, kjer še prav tako vodovod ni zgrajen. Letos tako niso izdelali projekta, niti pridobili soglasja krajanov, kar pa je najpomembneje, pridobili niso niti gradbenega dovoljenja, čeprav se je potek trase določil že lansko leto.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here