V proračunu upoštevane tudi želje občanov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah v letošnjem letu razpolaga z dobrimi tremi milijoni proračunskega denarja, 900.000 evrov je namenjenih za investicije. Proračun je po besedah župana Davida Klobase ambiciozno zastavljen, saj so ambiciozni tudi načrti občinske uprave.

Občina bo kmalu bogatejša za novo ulico, rastejo nova naselja. Poudarek bo tudi na urejanju prometne infrastrukture.
Je pa občinska uprava pri pripravi letošnjega proračuna poslušala tudi želje krajanov. Ti so lahko v fazi oblikovanja proračuna predlagali svoje ideje, zato ima letošnji proračun že elemente participatornega proračuna.

Občina želi na ta način vsakemu naselju omogočiti uresničitev manjših projektov, ki se občanom zdijo najpomembnejši. Vseeno pa fokus prizadevanj občinske uprave ostajajo najnujnejši projekti, kot so gradnja in obnova prometne infrastrukture, vodooskrba, elektrooskrba, kanalizacija in optična omrežja.

Tudi v Sveti Trojici bi si sicer želeli, da bi država uresničila svoje zakonske obveze glede višine povprečnin. A trojiški župan je prepričan, da je tudi dvig povprečnin dvorezen meč.
Če se to zgodi, bodo občine še na slabšem, kot so bile doslej, zato si župan želi, da bi nova vlada poslušala želje in priporočila županov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img