spot_img

V proračunu upoštevane tudi želje občanov

V zadnjem tednu

Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah v letošnjem letu razpolaga z dobrimi tremi milijoni proračunskega denarja, 900.000 evrov je namenjenih za investicije. Proračun je po besedah župana Davida Klobase ambiciozno zastavljen, saj so ambiciozni tudi načrti občinske uprave.

Občina bo kmalu bogatejša za novo ulico, rastejo nova naselja. Poudarek bo tudi na urejanju prometne infrastrukture.
Je pa občinska uprava pri pripravi letošnjega proračuna poslušala tudi želje krajanov. Ti so lahko v fazi oblikovanja proračuna predlagali svoje ideje, zato ima letošnji proračun že elemente participatornega proračuna.

Občina želi na ta način vsakemu naselju omogočiti uresničitev manjših projektov, ki se občanom zdijo najpomembnejši. Vseeno pa fokus prizadevanj občinske uprave ostajajo najnujnejši projekti, kot so gradnja in obnova prometne infrastrukture, vodooskrba, elektrooskrba, kanalizacija in optična omrežja.

Tudi v Sveti Trojici bi si sicer želeli, da bi država uresničila svoje zakonske obveze glede višine povprečnin. A trojiški župan je prepričan, da je tudi dvig povprečnin dvorezen meč.
Če se to zgodi, bodo občine še na slabšem, kot so bile doslej, zato si župan želi, da bi nova vlada poslušala želje in priporočila županov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel