Občina Kidričevo se v zadnjih letih hitro razvija na številnih področjih. V iztekajočem se letu so uspešno izvedli veliko projektov, ki so zastavljeni tako, da so realni glede izvedbe in zagotavljanja sredstev za realizacijo. V tem trenutku v občini potekajo številne investicije, tako lokalne, kot tisti regijsko usmerjene, vredne več deset milijonov evrov.

Občinski svet Občine Kidričevo pa je na zadnji seji sprejel tudi odlok o o proračunu občine Kidričevo za leto 2021. Leto 2020 pa je bilo, kljub zdravstveni krizi, na področju projektov in investicij v občini Kidričevo uspešno. Vsako leto v občini pripravljajo projekt Veseli december, vendar so ga letos, zaradi drugega vala virusa covida-19 bili primorani odpovedati.

Poleg državnih projektov pa na občini redno participirajo tudi pri pridobivanju financ iz različnih evropskih skladov, ki podeljujejo nepovratna sredstva iz kohezijskega dela. Tako pa je Kidričevo iz novozgrajenega pretežno industrijskega naselja danes prevzelo pomembno vlogo v širšem prostoru in se razvilo v samostojno krajevno in občinsko središče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj