spot_img

V prometu več smrtnih žrtev kot lani

V zadnjem tednu

Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Policija je letos zabeležila večji delež prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Minuli teden so se na slovenskih cestah zgodile štiri smrtne prometne nesreče, v katerih je umrlo pet oseb. Letos so slovenske ceste terjale 44 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 56 smrtnih žrtev. Na področju policijske uprave Maribor pa je statistika bolj zaskrbljujoča, saj je bilo smrtnih žrtev več kot lani.

Bolj ugodna statistika je pri lažje in težje telesno poškodovanih, saj jih je manj kot lani.
Med vzroki še vedno prevladujejo neprilagojena hitrost in neupoštevanje prometnih predpisov. Velik problem v prometu je tudi alkohol, a statistika se na področju mariborske policijske uprave izboljšuje.

Poletni meseci na ceste privabijo več motoristov, visoke temperature pa lahko vplivajo na zbranost in stopnjo utrujenosti pri vožnji motorja. V Sloveniji so letos do sredine junija zabeležili 260 prometnih nesreč z udeležbo motoristov, v katerih je umrlo deset voznikov. Dve tretjini nesreč so povzročili motoristi sami. V Mariboru je bilo nesreč manj kot prejšnja leta, a so imele hujše posledice.
Število ugotovljenih kršitev v prometu je v primerjavi z lanskim letom upadlo. Na polletni ravni se je v primerjavi z lani zmanjšalo za 5-odstotkov, kar pripisujejo tudi ukrepom za zajezitev epidemije covid 19, ko je bilo prometa na cestah bistveno manj.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel