Po napovedih pristojnih organov se bi naj jutri v šole vrnili otroci prvih treh razredov osnovnih šol. Testiranja zaposlenih so danes potekala brez večjih zapletov, skrb vzbujajoče pa je stanje epidemiološke slike, ki se je v zadnjem tednu poslabšala, med drugim tudi zaradi pojava angleškega seva covida-19.

Z jutrišnjim dnem se bi naj v šole vrnili učenci prve triade osnovnih šol, danes pa je potekalo testiranje zaposlenih, pred začetkom po nekaterih šolah prišlo do primerov nestrinjanja z obveznostjo izvedbe testiranja.

A brez zapletov kljub striktno določenim ukrepov za vrnitve v šole ni šlo. Janez Janša je namreč v odgovoru na poslanska vprašanja dejal, da je zaradi širitve angleškega seva covida-19 ponovno odprtje šol pod vprašajem. Šole pa se, kljub manjši zaostritvi epidemiološke slike, pripravljajo na jutrišnjo napovedano odprtje.

Navodila s strani NIJZ ostajajo za enkrat nespremenjena, olajševalna okoliščina pa je ta, da tako zaposleni kot tudi otroci ukrepe, ki so pogoj za varno odprtje šol, tudi dobro poznajo in jih spoštujejo.

Osnovnošolci se izobražujejo na daljavo praktično že celo koledarsko leto, kar bo pustilo močne posledice na znanju, socialnih veščinah, kot tudi psihološkem stanju.
Po besedah ravnatelja OŠ Janka Glazerja Ruše Ladislava Pepelnika pa se v šoli pripravljajo tudi na slabšo fizično pripravljenost otrok, ki so slabo leto dni večinoma preživeli pred računalnikom, nekateri so ob tem športne aktivnosti delno ali celo popolnoma opustili.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj